Sveriges fodboldlandshold oplevede endnu en nedslående aften i deres kamp for at kvalificere sig til EM, da de torsdag aften led et chokerende nederlag på 0-3 mod Aserbajdsjan.

Kampen fandt sted på udebane, og det endte med en fortsættelse af en række skuffende præstationer fra det svenske hold i denne kvalifikationsrunde.

Kampen startede forfærdeligt for Sverige, da de hurtigt kom bagud med to mål inden for de første seks minutter. Emin Mahmudov åbnede scoringen, og kort tid efter fordoblede Renat Dadashov føringen, mens det svenske forsvar forgæves appellerede for offside.

Ved halvlegens fløjt var Sverige stadig bagud med to mål.

Håbet om et svensk comeback blev kortvarigt tændt i anden halvleg, da Viktor Gyokeres fik en gylden mulighed, men hans forsøg blev reddet. Situationen blev yderligere kompliceret, da et tildelt straffespark til Sverige blev annulleret efter VAR-gennemgang, idet forseelsen blev vurderet til at have fundet sted uden for straffesparksfeltet.

Til trods for at Aserbajdsjans Bahlul Mustafazade modtog et direkte rødt kort, hvilket gav Sverige en mand i overtal i over en halv time, formåede de svenske spillere ikke at udnytte denne fordel. I stedet var det Aserbajdsjan, der slog til igen. En fejlbedømmelse af den svenske målmand Robin Olsen blev straffet hårdt, da Mahmudov scorede sit andet mål ved at sende bolden i mål fra midten af banen.