Lionel Messis store karriere kunne have gået en helt anden vej, hvis den tidligere Arsenal-spejder Francis Cagigao havde været i stand til at lukke en af generationens største aftaler med fodboldstjernen.

Cagigao, der var kendt for sit skarpe øje for talent, har afsløret, at der var en lang liste med bemærkelsesværdige navne på hans skrivebord, som kunne være endt med at blive rekrutteret af Gunners.

“Messi, [Gerard] Piqué, [Juan] Mata var meget, meget tætte, og der var også andre. Med Messi var der arbejdstilladelsesproblemer, der medførte, at vi ikke kunne komme så tæt på, som vi ville have ønsket,” fortalte Cagigao til The Guardian.

På dette tidspunkt var Messi blot en 15-årige angriber, der viste stort potentiale på fodboldbanen. Bestræbelserne på at bringe ham til Arsenal resulterede dog ikke i en reel aftale, og han endte til sidst med at slutte sig til Barcelona. Her har han nu tilbragt de sidste to årtier som klubbens største stjerne.

Siden han iførte sig Barcelona-uniformen for første gang i 2005, har den argentinske stjerne spillet hele 735 kampe for den spanske storklub. Ikke nok med det, så er han også klubbens officielle topscorer med hele 635 mål.

“Og det er alt, hvad jeg kan sige om det. Mange slipper væk – to, tre, fire om året – men jeg foretrækker at se på dem, vi fik,” fortsatte Cagigao.

Cagigao bragte mange stjerner til Arsenal

På trods af, at det ikke lykkedes for Cagigao at bringe Messi til Arsenal, var han dog alligevel i stand til at bringe en velrenommeret liste af spillere til Premier League-klubben.

Klubben nød derfor rigtig godt af hans rekrutteringsservice. Det var blandt andet i samarbejde med Francis Cagigao, at de opdagede spillere som Robin van Persie, Nacho Monreal, Kieran Tierney og Cesc Fabregas.

Selvom Messi ikke endte med at iføre sig den prominente rød-hvide trøje i Highbury, sørgede Cagigao dog for, at Arsenal havde de rette spillere, som passede ind i deres system.

“En af grundene til, at jeg var der så længe, og at jeg ikke gik, da jeg kunne, var forholdet. Og Steve Rowley, som var strålende. Jeg følte altid, at jeg var i en klub, der værdsatte mig. Jeg arbejdede med folk, der ville lytte – og Arsène er en enestående lytter,” sagde han.

“Min største succes er at arbejde med talentfulde og loyale mennesker i en klub, der har holdt på disse værdier i årevis, som Pat Rice, David Dein, Ken Friar, David Miles, Vic Akers. Så mange topspejdere, og mange andre.”

Mens Messi fortsat er en af de bedst bedømte spillere i sporten den dag i dag, er Arsenal fortsat flerårig udfordrer i den engelske Premier League. I øjeblikket indtaget de 5. pladsen i tabellen med tre sejre og to nederlag.