Janne Andersson har været svensk landstræner siden 2016. Det er først for nyligt, at han har trukket sig tilbage fra sin position.

I den forbindelse har Andersson delt sine tanker om, hvordan landsholdet skal sammensættes fremadrettet, og særligt sine tanker om legendariske Zlatan Ibrahimovic.

Andersson beskriver Ibrahimovic som en lederfigur, hvis tilstedeværelse på holdet altid har været værdifuld. “I forhold til lederskab er Zlatan en, som er cool at have med sig,” udtaler Andersson.

Han udtrykker samtidig skuffelse over Ibrahimovics skadesproblemer, som begrænsede hans spilletid under Anderssons ledelse.

Med Anderssons afgang er det svenske fodboldforbund nu på jagt efter en ny landstræner. I denne forbindelse fremhæver Andersson vigtigheden af at inddrage Ibrahimovic i en fremtidig rolle omkring landsholdet. “Jeg synes, at de skal drage fordel af hans erfaring. Det vil være en god idé, selv om jeg ikke skal blande mig.”

Han understreger, at han ikke kender til Ibrahimovics egne tanker omkring dette, men håber på, at forbundet vil overveje hans forslag.

Ibrahimovic har offentligt takket Andersson for tiden på det svenske landshold efter trænerens stop, men han har ikke selv udtalt sig om tankerne om at blive inkluderet i en rolle på landsholdet fremadrettet.