Francesco Totti trådte for nylig tilbage som teknisk direktør i Roma og fortæller nu, at det at forlade klubben efter 30 år, føltes som at dø. 

Francesco Totti meddelte forleden, at han forlader AS Roma og jobbet som teknisk direktør i den italienske hovedstadsklub, hvor han har spillet i hele sin karriere. VM-vinderen stoppede fodboldkarrieren i 2017 og har siden arbejdet på ledelsesgangene i klubben. Men på et pressemøde i tirsdags fortalte klublegenden, at han har følt sig ført bag lyset, blev tvunget til at stoppe karrieren som fodboldspiller og aldrig har fået lov at udfylde rollen som teknisk direktør. 

”Jeg håbede, at denne dag aldrig ville komme. Det er en grim og tung dag, og det føles meget værre end at gå pension som spiller. At forlade Roma er som at dø. Jeg føler, at det ville være bedre, hvis jeg døde. Bestemte folk i Roma har haft som mål at fjerne romere fra klubben. Til sidst kom sandheden frem, fordi de lykkedes med deres mål,” sagde han ifølge BBC Sports. 

Francesco Tottis forhold til klubpræsident James Pallotta er angiveligt blevet gradvist dårligere, og den 42-årige romer er meget kritisk over for klubbens amerikanske ejerskab og indflydelsen fra den tidligere direktør og nuværende konsulent, Franco Baldini.

”Jeg fik aldrig chancen til at arbejde med det tekniske område i Roma. De kendte mine intentioner og vidste, hvor meget jeg gerne ville give til klubben, men de var aldrig interesseret i at have mig her. De ekskluderede mig fra alle beslutninger. Det er en klub, som skal elskes og støttes. Det burde ikke hedde Pro-Totti, Pro-Pallotta eller Pro-Baldini-fraktioner,” siger Francesco Totti og sender alligevel en hård kritik i retningen af Pallotta. 

”Han omgiver sig med de forkerte menneske, og han lytter kun til dem. Alle begår fejl, men hvis du begår de samme fejl otte år i træk, må du stille dig selv nogle spørgsmål. Noget er tydeligvis gået galt.” 

Francesco Totti forlader klubben efter en anden klublegende og tidligere holdkammerat, Daniel De Rossi, har sagt farvel. Det lægger endnu ikke fast, hvor den 36-årige midtbanespiller fortsætter sin karriere. Men hvis det stod til Totti, var De Rossi stadig en del af klubben. 

”Hvis jeg var præsident i Roma og havde to ikoner som Totti og De Rossi, ville jeg sætte dem til at styre det hele.”