Leo Messi leverer altid, siger Ernesto Valverde efter Barcelonas 3-0-sejr over Manchester United i kvartfinalen i Champions League. Nu skal holdet i finalen, mener træneren. 

Manchester United skulle præstere endnu et comeback efter 1-0-nederlaget til Barcelona på Old Trafford, hvis englænderne ville nå videre i Champions League. Men sådan gik det ikke. I stedet kørte catalanerne en sikker 3-0-sejr hjem i en kamp, hvor hjemmeholdet var i kontrol gennem de fleste minutter.

Leo Messi var på pletten med to scoringer i første halvleg, inden Philippe Coutinho bankede de sidste søm i Uniteds kiste med et flot langskudsmål efter en times tid. Messi er nu oppe på 45 mål i alle turneringer i denne sæson, og efter gårsdagens opgør var Ernesto Valverde da heller ikke sen til at hylde den 31-årige argentiner. Med sine to scoringer kravlede Messi op øverst på topscorerlisten i Champions League med 10 scoringer. 

”Messi dukker altid op. Ikke kun i momenter, men i kampene som helhed. Han scorer, men han er samtidig vægten i vores offensiv,” sagde Barcelona-træneren til Movistar. 

Barcelonas overbevisende indsats i de to kampe i 1/8-dels-finalen mod Manchester United må også betyde, at holdet er en af favoritterne til at løfte trofæet. 

”Vi har spillet to gode kampe. Det er også nødvendigt for at avancere i Champions League, og så kan man godt betragte os blandt favoritterne. Vi er godt kørende. Vi har selvtillid forud for de næste opgør mod en stor modstander, og vi har 10 eller 15 dage indtil da. Vi vil gerne nå finalen,” pointerede Valverde – ikke overraskende – over for det franske medie. 

Med Barcelona og Ajax i semifinalen mangler kun de to resterende semifinalister at blive fundet. Det bliver afgjort i aften, hvor Porto tager imod Liverpool, mens Manchester City og Tottenham mødes i Manchester.