Da Freyr Alexandersson overtog posten som cheftræner for Kortrijk i januar, stod klubben midt i et enormt kaos.

Holdet var i frit fald, og ingen troede på, at de kunne reddes fra nedrykning. Men efter kun fire måneder har Alexandersson formået at vende skuden og lede Kortrijk til en afgørende playoff-kamp mod Lommel.

LÆS OGSÅ: Vanvittigt comeback af Aston Villa mod Liverpool

Alexandersson beskriver det han kom ned til som en rodebutik, hvor klubben havde været igennem en turbulent periode med to trænerskift og kun ti point i 20 kampe.

Der var ingen retningslinjer eller kultur, og klubbens fremtid så mørk ud. Det skriver bold.dk.

Men ved at ændre kulturen og forbedre defensiven markant, har Alexandersson skabt bemærkelsesværdige resultater. “Jeg er stolt over, hvordan vi har ændret kulturen i klubben og fået de resultater, som vi har fået. Vi har især fået styr på vores defensiv,” siger han til Bold.dk.

I en nervepirrende kamp mod Charleroi, hvor Kortrijk var bagud 1-3, blev det afgørende, at konkurrenten Molenbeek tabte 0-2.

Resultatet betød, at Kortrijk kunne fejre deres kvalifikation til playoff-kampen mod Lommel. ” Det var lidt surrealistisk, så det var en kæmpe lettelse. Vi kunne juble og være glade og stolte over at have lykkes med at nå den her playoff-kamp mod Lommel.,” siger Alexandersson.

Forude venter to afgørende playoff-kampe mod Lommel, der vil bestemme Kortrijks fremtid i ligaen.

Holdet har haft rigeligt med liv-eller-død-kampe denne sæson. Erfaringen fra disse kampe kan vise sig afgørende i de kommende udfordringer.

Under Alexanderssons ledelse er Kortrijk gået fra at være i opløsning til at være et hold med retning og struktur.

Hvis holdet overlever kan man sige, at Freyr Alexandersson har skabt mirakler på kort tid.