Efter mere end seks år uden at misse en enkelt ligakamp på grund af skader, måtte den danske landsholdsmålmand Kasper Schmeichel søndag se til fra sidelinjen, da hans hold, Anderlecht, spillede uafgjort 1-1 mod Cercle Brugge i den belgiske Jupiler Pro League.

LÆS OGSÅ: Så store er Danmarks EM-chancer

Det var første gang siden den 14. april 2018, at Schmeichel gik glip af en ligakamp på grund af en skade. Dengang måtte han udgå med en ankelskade i en kamp for Leicester City mod Burnley, hvilket resulterede i, at han missede resten af sæsonens kampe.

Den 37-årige målmand har siden den skadesplagede periode i 2018 opnået en imponerende stime på 215 ligakampe uden fravær på grund af skader, hvor han har repræsenteret klubber som Leicester, Nice og senest Anderlecht.

Anderlecht har beskrevet Schmeichels nuværende skade som mindre, og det forventes, at han vil være tilbage mellem stængerne allerede i den kommende weekend mod Union Saint-Gilloise.

Schmeichel, der nærmer sig en milepæl på 1000 professionelle kampe, har spillet 720 klubkampe og fejrede sin 100. landskamp for Danmark i marts i en kvalifikationskamp mod Schweiz.

Hans tilstedeværelse og rutine anses som uvurderlige for både klub- og landshold, og hans hurtige tilbagevenden til spillet er af stor betydning for Anderlechts fortsatte kamp for topplaceringer i ligaen.