Papua Ny Guinea er blevet elimineret fra Pacific Games under usædvanlige omstændigheder.

Holdet var blandt favoritterne til at kvalificere sig til turneringens knock-out-fase, men desværre førte en række uheldige hændelser til deres tidlige exit.

Santiago Marinas mandskab startede turneringen med en 3-0 sejr over Tuvalu i deres første kamp i Gruppe B.

Sejren kom dog ikke på banen, men blev tildelt som en skrivebordssejr, da Tuvalu ankom for sent til kampen. Det skete på grund af et forsinket fly forårsaget af en cyklon i Fiji.

Fordelen for Papua Ny Guinea viste sig dog at være en ulempe. I deres næste kamp mod Vanuatu, havde de brug for en sejr på mindst tre mål for at sikre sig en kvalifikation.

Kampen endte imidlertid uafgjort, hvilket betød, at Vanuatu gik videre til knockoutfasen på grund af bedre målforskel, mens Papua Ny Guinea blev elimineret fra turneringen.

Udvikling blev blandt andre beskrevet af brugeren Paul Watson på Twitter. Han betegnede situationen som “bizar og grusom”.

Han påpegede, at Papua Ny Guinea tabte til Vanuatu på målforskel i deres gruppe, fordi Tuvalu ikke ankom til tiden til deres kamp. Det resulterede i en skrivebordssejr på 3-0 sejr til Papua Ny Guinea i modsætning til Vanuatus 6-0 sejr over Tuvalu. Havde Papua Ny Guinea haft muligheden for at spille kampen, havde de haft mulighed for at vinde meget større end 3-0, hvorfor skrivebordssejren til sidst endte med at være en kæmpe bagdel.