Direktør i Divisionsforeningen Claus Thomsen bakker op om Viktor Fischer i FCK-spillerens kritik af de OB-fans, der råbte homofobiske tilråb efter ham under kampen i Odense. 

Da OB og FC København tørnede sammen på Nature Energy Park i Odense søndag, råbte et udsnit af hjemmeholdets fans homofobiske tilråb efter Viktor Fischer i løbet af kampen. Og da Dame N’Doye scorede kampens eneste mål efter 77 minutter, kvitterede Fischer med at fejre scoringen i retning af OB-fansene. Efter kampen holdt den 24-årige offensivspiller sig ikke tilbage i sin kritik af hjemmeholdets fans. 

”Sidste gang, vi spillede i Odense, var der homofobiske tilråb fra fansene dernede. Det var der flere gange i dag igen. Det er derfor rigtig dejligt at stå med sejren til sidst. Det skal ikke accepteres i fodbold. Det skal ses på linje med racisme og lignende. Hvis ikke Superligaen gør noget ved det, så skal OB selv gøre det,” sagde Fischer til Onside. 

Nu får han opbakning fra Claus Thomsen, der er direktør i Divisionsforeningen, som kalder tilråbene for uacceptable og uforenelige med fodboldens værdier. 

”Det er heldigvis heller ikke acceptabelt i OB. Det har de kommunikeret ret tydeligt,” siger Claus Thomsen til BT. 

”Vi har tidligere sammen med DBU og Spillerforeningen lavet kampagner omkring homofobi. Det er faktisk også en helt eksplicit del af Superligaens stadionreglement, at homofobiske ytringer ikke er tilladt.Vi må se på, om der er behov for at gøre endnu en indsats for at fremme den tolerance, der er en grundlæggende værdi for fodbold. Men der er jo sanktionsmuligheder i disse situationer.”

Divisionsforeningen mener ikke, at klubberne generelt gør for lidt for at kæmpe imod de homofobiske tilråb på lægterne. 

”Når OB bliver klar over problemet, så forholder de sig hurtigt aktivt til det. Så jeg synes ikke, man kan sige, at klubberne ikke gør nok. Det er heller ikke noget, vi har set en stigning i – men det gør det jo ikke acceptabelt, når det sker,” siger han til avisen.