I en dramatisk og intens Bundesliga-kamp lørdag blev Yussuf Poulsen den afgørende faktor, da han sikrede RB Leipzig en 3-2-sejr over Borussia Dortmund.

Kampen, der blev spillet på Dortmunds hjemmebane, var en sand rutsjebanetur af følelser og taktiske manøvrer.

Leipzig dominerede kampen fra start, især efter Dortmunds Mats Hummels modtog et rødt kort kun 15 minutter inde i kampen. Kortet kom efter et VAR-tjek, der viste, at Hummels havde begået en forseelse lige uden for straffesparksfeltet. Med Dortmund reduceret til ti spillere, overtog Leipzig kontrollen og pressede på.

Dortmunds udfordringer blev forværret, da Ramy Bensebaini utilsigtet headede bolden i eget mål efter et hjørnespark fra Leipzig, hvilket bragte Leipzig foran. Men Dortmund viste god moral. Lige før halvlegens slutning udlignede Niklas Süle til 1-1, hvilket gav Dortmund nyt håb.

I anden halvleg fortsatte Leipzig med at presse på, og Christoph Baumgartner bragte dem foran 2-1. Yussuf Poulsen, der kom ind i kampen i det sidste kvarter, gjorde først ikke meget væsen af sig. Men i overtiden viste han sin klasse ved at score det afgørende mål til 3-1, efter et flot træk forbi en Dortmund-forsvarer.

Dortmund gav dog ikke op og fandt nye kræfter i kampens sidste minutter. Niclas Fullkrug reducerede til 2-3, men trods flere gode chancer, lykkedes det ikke Dortmund at udligne.

Leipzig sikrede dermed sejren og indtager nu fjerdepladsen i Bundesligaen med 29 point, mens Dortmund er på femtepladsen med 25 point.