Matthijs de Ligt tiltrækker opmærksom fra de største klubber i Europa, men ifølge den tidligere Ajax-spiller, Johnny Rep, bør den 19-årige forsvarskaptajn blive hængende i Amsterdam. 

Anføreren hos Ajax Amsterdam, hollandske Matthijs de Ligt på kun 19 år, bliver af mange betragtet som en af de absolut bedste unge forsvarsspillere i Europa. Og sådan en type er i høj kurs på transfermarkedet.

De Ligt har – som Goal skriver – allerede spillet 13 kampe på landsholdet og bliver sat i forbindelse med klubber som Barcelona, Juventus, Manchester City og Manchester United. Men Johnny Rep, der spillede for Ajax Amsterdam i begyndelsen af 1970’erne, hvor klubben vandt mesterskaber og europæiske titler, mener, at den unge forsvarskomet bør blive i det hollandske lidt endnu. 

”Det vil være godt for ham at blive et år mere i Ajax. Han er 19 år, han er anfører. Han bør ikke have travlt,” siger Rep til AS. 

En anden Ajax-legende og klubbens nuværende CEO, Edwin van der Sar, har for nylig været ude at sige i medierne, at de Ligt har fysik som en 24-årig og spiller med en autoritet som en, der har seks-syv-års erfaring som førsteholdsspiller. 

Johnny Rep har også en kommentar til klubbens muligheder for videre avancement i Champions League, hvor Ajax tabte første kamp i ottendedelesfinalen med 2-1 til Real Madrid. 

”Jeg mener ikke, at det på noget tidspunkt har været givet, at Real Madrid vil gå videre. Jeg har set Madrid spille i år, de har haft problemer, og Ajax har stadig en chance,” siger Rep om kampen i aften på Bernabeu. 

I Æresdivisionen ligger Ajax Amsterdam nummer to med fem point op til PSV Eindhoven på førstepladsen. Den hollandske hovedstadsklub har vundet mesterholdenes turnering fire gange i alt og tre gange i streg tilbage i begyndelsen af 1970’erne, ligesom klubben vandt Champions League i 1996.