Magnus Mattsson har i denne sæson vist sig som en sand målmager for NEC Nijmegen i den hollandske Eredivisie.

Med 12 mål og fem assists har han cementeret sin position som klubbens topscorer. Hans kontrakt med NEC løber ud om et halvt år, og selvom klubben har mulighed for at forlænge aftalen med yderligere et år, har Mattsson udtrykt et ønske om ikke at forlænge.

Denne situation har naturligvis vakt interesse hos større klubber, og nu blander hollandske fodboldeksperter sig i debatten om Mattssons fremtid.

Rafael van der Vaart, den tidligere hollandske landsholdsspiller, har peget på AZ Alkmaar som en potentiel ny klub for Mattsson.

Van der Vaart er tydelig i sin begejstring for den danske spiller. “Mattsson er en fantastisk spiller. Den måde, han håndterer bolden på, er imponerende,” udtaler han ifølge forzanec.nl.

NEC er angiveligt opsatte på at slå deres egen transferrekord, hvis de skal sælge Mattsson. Det forventes, at en transfer kan koste op mod 40 millioner kroner, hvilket ville overgå salget af Björn Vleminckx til Club Brugge i 2012 for lidt over 22,5 millioner kroner.

Mattssons præstationer har været en nøglefaktor i NEC’s succes denne sæson, hvor de aktuelt indtager syvendepladsen i ligaen.