Barcelona vil erstatte sin nuværende træner Ernesto Valverde med Xavi Hernandez, der er begyndt sin trænerkarriere i Saudi Arabien, lyder det i spanske aviser. 

Barcelona tabte forleden til Atletico Madrid i semifinalerne i den spanske pokalturnering. Et nederlag, der har sat tryk på spekulationerne om Ernesto Valverdes exit fra klubben. Nu skriver AS, at Barcelonas sportsdirektør Eric Abidal og CEO Oscar Grau forleden var i Doha for at mødes med den tidligere midtbanestjerne i klubben, Xavi Hernandez, med henblik på at indgå kontraktforhandlinger. Xavi er i øjeblikket træner for Al Sadd i Saudi Arabien, men har ved flere lejligheder givet udtryk for sin drøm om en dag at blive cheftræner for FC Barcelona. 

Ifølge AS havde Barcelonas udsendte et to-årigt kontrakttilbud med til Xavi, så han overtager trænerstolen fra Valverde til sommer, såfremt det går i orden. Mødet skulle have varet to timer, og flere medier skriver, at den catalanske klub ville forhøre sig om Xavis nære fremtid som træner – og dermed muligheden for, at han vender hjem til Barcelona om et halvt år. 

Barcelona ligger nummer et i den spanske liga, a point med Real Madrid, men mange iagttagere mener ikke, at præstationerne under Ernesto Valverde er overbevisende. Kvartfinale-nederlaget til Roma i sidste sæsons Champions League trækker stadig sine negative spor efter træneren. 

39-årige Xavi Hernandez sagde farvel til Barcelona som spiller i 2015, hvor han netop havde været med til at vinde ’the treble’. Så spillede han fire sæsoner hos Al Saad, inden han satte sig i trænersædet i 2019. Xavi nåede blandt andet at vinde 8 mesterskaber og 4 Champions League-titler som spiller i Barcelona. 

Som AS skriver, er Xavi dog ikke det eneste navn, der rygtes til Barcelona som ny træner. Belgiens landstræner Roberto Martinez nævnes også, det samme gør de to tidligere Barca-spiller Thierry Henry og Ronald Koeman.