Manchester Uniteds offensive midtbanespiller har kontraktudløb til sommer. Barcelona skulle efter sigende være interesseret. 

30-årige Juan Mata kan forhandle kvit og frit med interesserede klubber, når hans kontrakt med Manchester United udløber til sommer. Ifølge The Sun har Barcelona indledt dialog med spanierens  far – som også er hans agent – om en eventuel kontrakt, der skal gælde i 12 måneder. Mata skulle dog være mest interesseret i en to-årig aftale. 

I november måned blev Juan Mata rygtet til Arsenal, men der har endnu ikke været nogen bekræftelse på, at det skifte skulle blive en realitet. 

Mata skiftede fra Chelsea til Manchester United i 2014. De seneste år er han røget længere og længere væk fra startopstillingen, men så sent som i januar måned i år fortalte midtbanekreatøren til Inside United, at han godt kunne se sig selv i klubben i mange år endnu. 

”Jeg har det godt mentalt og fysisk. Jeg prøver at være så fokuseret, som jeg kan og træffe de rette beslutninger. Jeg mener stadig, jeg kan spille i nogle år endnu. Det er mit mål. Jeg nyder at spille, og jeg vil presse den til det yderste. Måske kan jeg indhente Ryan Giggs, men det bliver svært, da han spillede over 1000 kampe, men med årene kan jeg give det et forsøg,” sagde Mata. 

Men samtidig understregede han da også, at han indimellem savner sit hjemland efter mange år i engelsk fodbold.

”Jeg ved ikke, om jeg vender tilbage til Spanien i den nære fremtid. Jeg er rolig. Jeg er hos en fantastisk klub, der er blandt de største i verden,” sagde han dengang til Inside United. 

Inden Juan Mata skiftede til Chelsea spillede han en række succesfulde år i Valencia. Fodboldopdragelsen fik han i Real Madrid, hvor han som ung spillede på klubbens b-hold.