Den tidligere Wolfsburg-træner Andries Jonker vil gerne være Brøndbys næste træner. Det siger hollænderen i et interview, hvor han også fortæller, at han har forhørt sig om klubben hos Thomas Kahlenberg. 

Brøndbys nuværende træner Martin Retov har formentlig kun sit job frem til sommer. Klubbens sportchef Ebbe Sand har tidligere løftet sløret for, at de blågule muligvis leder efter en træner uden for landets grænser, ligesom bestyrelsesformanden Jan Bech Andersen har fortalt, at klubben har fået en række trænernavne tilbudt. 

En ny mand på bænken kunne være Andries Jonker, der har været træner i Wolfsburg og assistent for Louis van Gaal i Barcelona, Bayern München og for det hollandske landshold. Den 56-årige hollænder fortæller i et interview med B.T Sport, at han er interesseret i jobbet. 

Brøndby IF har et godt ungdomsarbejde og er en af de største klubber i Danmark. De har et godt ry i Holland. Jeg blev gjort opmærksom på, at de leder efter en ny cheftræner, og det har jeg overvejet,” siger han til den danske formiddagsavis. 

Andries Jonker kender den tidligere Brøndbyspiller Thomas Kahlenberg fra deres fælles tid i Wolsburg, så ham ringede han til for et par uger siden for at høre nærmere om den danske vestegnsklub. 

”Al den information, han gav mig, var positiv. Jeg kan sagtens se mig selv tage til Danmark. Han er en af klubbens egne drenge, så han kunne fortælle mig meget. Jeg ville bare gerne være forberedt, hvis jeg fik stillet nogle spørgsmål. Min egen fornemmelse var god, men han bekræftede bare, at jeg nok havde ret.”

I interviewet med B.T. fortæller Jonkers dog også, at han ikke har været i kontakt med Brøndbys sportchef. Når han skal karakterisere sin trænerstil, peger han på sin nationale baggrund og tiden som assistent for van Gaal. Men de ikke er ens, understreger han. 

”Folk taler om hollandsk fodbold, og Louis van Gaal havde stor indflydelse på det. Jeg har arbejdet med ham flere gange, så han har selvfølgelig også haft den største indflydelse på mig. Men jeg er mig selv. Jeg er ikke hans bror. Jeg er ikke en kopi. Jeg er anderledes.”