Den dårlige forvaltning fra Barcelonas bestyrelse og coronapandemien har haft stor økonomisk indflydelse i den catalanske klub.

De tiltag, der tidligere er blevet indført, har vist sig ikke at være tilstrækkelige. Derfor vil Bartomeus bestyrelse forhandle om lønnedgang til alle spillere.

Bestyrelsen vil åbne en forhandling for at gennemføre denne strategi. De har dog kun 15 dage til at forhandle om de nye betingelser, og få dem implementeret i 2020/21-sæsonen.

Virkeligheden er, at Barca ikke er i den bedste økonomiske situation. Her er det værd at huske, at de ikke havde råd til at lukke forholdsvis billige handler med Memphis Depay og Eric García.

Derudover kunne den catalanske klub også rapportere mandag, at de har haft et samlet tabt på 97 mio. euro i sidste sæson, som følge af de negative indvirkninger af pandemien.

Vi kan kun vente og se, hvordan bestyrelsen vil fortsætte deres forhandlinger – især med spillerne.

Et af de tiltag, som de iværksatte sidste sæson var, at skære 30 % ned på førsteholdets spillerløn. Det tyder dog på, at det ikke har været nok.

Derfor er det også forventeligt, at bestyrelsen går mere aggressivt til værks denne gang. Derfor bliver det interessant at se, hvor mange af spillerne, der rent faktisk er villige til at gå ned i løn.