FC Barcelona kan stå under for en helt ny krise i 2021, hvis deres spillere beslutter at ophæve deres kontrakter, som følge af, at klubben forsøger at presse dem til lønnedgang. Det skriver Marca.

Marca rapporterer, at klubben vil forsøge at presse spillerne til en lønnedgang. Det er dog ikke blot hos spillerne, men også hos øvrige ansatte i klubben.

Hvert afdeling har fået femten dage til at finde en repræsentant, der skal forhandle for dem. Forhandlingerne mellem klubben og de udvalgte repræsentanter er forventet at have en varighed på en måned.

Derfor er det forventeligt, at vi i slutningen af november ser en form for lønnedgang hos de ansatte i FC Barcelona. Dette omfatter naturligvis også de professionelle spillere, da en stor del af lønbudgettet er allokeret hertil.

Beskyttet af loven

Marca skriver desuden også, at de ansatte i Barcelona er beskyttet af en paragraf i den spanske lovgivning. Denne paragraf muliggør, at de kan ophæve deres kontrakter, uden at det fører til finansiel straf.

Det understreges desuden, at det ikke vil være første gang, at en professionel fodboldspiller har benyttet denne paragraf til at ophæve en kontrakt.

Hvad det betyder er, at spillerne reelt set kan have mulighed for at forlade klubben allerede i januar. De har dog også mulighed for at vente til juni, såfremt dette ønskes.

Klubben forsøger derfor at komme frem til en løsning, hvor de undgår at stå i en sådan situation. Derfor kigger de nærmere på, hvordan lønbudgettet kan nedbringes, og hvordan disse lønnedgange kan blive struktureret.