Barcelona-træner Quique Setien forstår godt, hvorfor mange af hans spillere hele tiden spiller bolden til Messi og afviser rygter om, at han skulle have tabt kontrollen med omklædningsrummet. 

Quique Setien har kun siddet på trænerbænken i Barcelona, efter han overtog jobbet fra fyrede Ernesto Valverde i januar måned. I et interview med El Periodico forholder den 61-årige spanier sig til rygterne om, at han allerede skulle have mistet kontrollen med omklædningsrummet og kommenterer Leo Messis rolle på holdet. Om argentineren siger han blandt andet – eller måske snarere om argentinerens holdkammerater siger han: 

”Der er spillere på holdet, som er for forbundet til Messi, da de prøver at finde ham på banen i enhver situation,” siger træneren, som dog også siger, at han sikkert selv ville gøre det samme, hvis han var i holdkammeraternes situation. 

”Messi løser 90 procent af alt for holdet i kampene. Jeg siger altid til mine spillerne, at hvis bolden er for fødderne af den bedste spiller, så er der en chance for, at tingene vil gå godt. Det er derfor, spillerne kigger efter ham. De ved, at han kommer op med noget. Så afhængigheden er ikke unormal.”

Quique Setien siger i interviewet, at han ikke før har hørt historier om, at han skulle mistet kontrollen med omklædningsrummet i Barcelona, som der været historier om i spanske medier. 

”Jeg trykker spillerne i hånden hver dag. Der er en fantastisk stemning. Selvfølgelig er der spillere, som foretrækker at gøre tingene på en bestemt måde, men jeg bekymrer mig overhovedet ikke over det forhold, jeg har til spillerne,” siger spanieren og understreger, at han elsker sine spilleres engagement og dedikation. 

Barcelona tabte 2-0 til Real Madrid i sidste weekends El Clasico og har ikke haft den mest stabile form i år til sammenligning med de foregående sæsoner i La Liga. Men Real Madrid fører kun ligaen med et enkelt point, og Quique Setien siger, at det ikke kan lade sig gøre at kontrollere alle kampe hele tiden. 

”Hvad sker der, når tingene ikke kører? Hvis man ser bort fra spillerne med store personlighederne, vil der være nogen, som gemmer sig bag modstanderen og ikke vil have bolden. Det er ikke nemt at komme over sådan nogle øjeblikke. Men det er, hvad der sker i fodbold,” siger han til  El Periodico.