Barcelonas centerback Clément Lenglet har angiveligt indledt forhandlinger med klubben om en ny kontrakt, til trods for at han stadig har tre år tilbage af sin nuværende aftale.

I løbet af en sommer med stor usikkerhed på Camp Nou, blev Lenglet betragtet som en urørlig del af truppen, da klubbens ledelse menes at være ekstatiske over hans præstationer på banen og hans opførsel bag kulisserne.

Det indikerer, at de ikke har nogle planer om at lade ham forlade klubben lige foreløbig. Ifølge Mundo Deportivo har de allerede sat sig sammen med franskmanden, med henblik på at diskutere en forlængelse af kontrakten. Angiveligt skulle de også være interesseret i at give ham en fortjent lønforhøjelse.

Lenglet er fortsat på den kontrakt, han underskrev, da han tilsluttede sig klubben i 2018. Hans værdi er dog steget siden da, og derfor mener Barcelona, at han fortjener en økonomisk belønning. Går alt efter planen, forventes det, at hans løn vil nærme sig Samuel Umtitis, der eftersigende lyder på omtrent 130.000 pund i ugen.

Kommer efter nyheden om lønudskydelser

Nyheden om, at Lenglet angiveligt er i forhandlinger med Barcelona om en ny kontrakt, kommer efter nyheden om, at ledelsen har bedt truppen om at acceptere lønudskydelser. Dette efterspørges som følge af de store tab covid-19-nedlukningen har resulteret i.

Barcelonas ledelse har præsenteret spillerne for en plan, hvor deres løn vil blive forsinket samt udbetalt i mindre rater, snarere end at skære direkte i lønningerne. Spillernes lønninger udgør nemlig 70 % af klubbens samlede udgifter.

Ifølge Catalunya Ràdio har stort set enhver spiller på førsteholdet skrevet under på et brev, hvori de giver udtryk for deres frustrationer og utilfredshed med beslutningen om at deres lønninger skal påvirkes. Marc-André ter Stegen, Frenkie de Jong og Lenglet er de eneste, der ikke har skrevet under.

Dog hævder Mundo Deportivo, at Lenglet til sidst tilsluttede sig sine holdkammerater for at protestere mod lønudskydelserne. Desuden er brevet nu blevet overdraget til klubbens advokater.

Klubbens ledelse insisterer på, at spillerne fortsat vil modtage deres normale løn, men at betalingerne vil ske i rater, mens klubben finder en måde at håndtere de store indkomsttab, der er opstået, da der fans ikke har adgang til Camp Nou.

Forslaget er dog blevet mødt med hård modstand, om end der tydeligvis også er en smule støtte til forslaget at hente i omklædningsrummet. Hvilken side af hegnet Legnet befinder sig selv på, er dog fortsat et mysterium.