FC Barcelona er ved at blive genopbygget. Det kan dog være, at de mister én af dets vigtigste byggesten i Lionel Messi efter denne sæson, da chancen for at vinde endnu et europæisk trofæ blot er et spinkelt håb.

Istanbul. Champions League-finalen. Lionel Messi vil have under en måned til sin fødselsdag og være tæt på at forlade FC Barcelona. Han lagde ikke skjul på, at han ønskede at forlade klubben i sommer, men han må i stedet spille hans kontrakt ud i Barcelona.

Der vil dog være andre klubber, der vil vise interesse fra januar.

Messis sidste sæson

Messi er overbevist om, at dette er den sidste sæson, han kan vinde Champions League med FC Barcelona, og måske den sidste dans, han danser med klubben, hvor han fik sin debut for 16 år siden.

Det er dog faldt lidt til jorden, efter Josep Maria Bartomeu har fumlet rundt i økonomien, og han derfor måtte sælge nogle af klubbens ældre spillere før tid. Det bød blandt andet på et farvel til Luis Suarez, som var ligesom en bror for Messi.

Barcelona er dog i gang med at genopbygge truppen med unge spillere. Ansu Fati, Pedri, Ronal Araujo, Sergino Dest, Riqui Puig, Carles Alena og Trincao. Det er disse holdkammerater, som Messi skal have performe sammen med, hvis de skal have en chance i Champions League.

Barcelona har lang vej endnu

De er også startet fint under Koeman, men nederlaget til Getafe viser, at der stadig er lang vej endnu. Det kan derfor tage lang tid at komme tilbage på toppen af Europa, og det er tid, Messi ikke har.

Det er dog næsten kriminelt, at Messi ikke har vundet et Champions League-trofæ siden 2015, da de slog Juventus. De tre målscorer for Barcelona i den kamp er også alle blevet solgt, herunder Neymar i 2017 og Ivan Rakitic og Suarez denne sommer. Og selvom Messi fortsat er i klubben, må man blankt erkende, at Barcelona nok ikke er blandt favoritterne.

Koeman skal arbejde på, hvilken rolle han vil bruge Messi som. Han er stadig holdets bedste spiller, og han var topscorer sidste sæson. Det er uafhængigt af, hvor han ender med at blive brugt på banen, så vil han stadig give sig 100% for klubben.

“Vi må stå sammen og håbe, at det bedste er på vej til os,” siger Messi.

Det er dog ikke sikkert. Hans sidste år, hans sidste chance for at nappe trofæet. Det er hans sidste dans.