Barcelona afsluttede sommerens transferperiode ved at sige farvel til en række førsteholdsspillere, som ikke længere havde en fremtid på Camp Nou.

Efter Xavi Hernandez’ udnævnelse er kun otte førsteholdsspillere tilbage på holdkortet, og en af dem er Frenkie de Jong.

Den hollandske midtbanespiller, hvis markedsværdi er på cirka 75 millioner euro, var tæt på at forlade Barcelona sidste år, men er nu blevet en uundværlig del af Barcelonas midtbane.

Givet de Jongs centrale rolle på førsteholdet, ønsker Barcelona at sikre midtbanespillerens fremtid i de kommende år.

Ifølge AS har Barcelona sendt de Jong et nyt kontrakttilbud i et forsøg på at forlænge den hollandske spillers kontrakt. Selvom de Jongs nuværende kontrakt med Camp Nou ikke udløber før 2026, ønsker klubben at forlænge kontrakten på grund af spillerens stigende betydning i truppen.

Selvom de præcise detaljer i tilbuddet ikke er blevet nævnt, antages det, at Barcelona ønsker at justere de Jongs løn, i betragtning af den økonomiske situation, klubben befinder sig i.

Catalanernes mål er at placere de Jongs løn i en komfortzone, der hverken er for lav for spilleren eller for høj for klubben. Dette vil sikre en perfekt balance og holde spilleren tilfreds i klubben, især efter Sergio Busquets’ afgang.