Ved ankomsten var han en af de mest interessante nytilkommende spillere i Barcelona. Spændingen blev dog hurtigt vendt til skuffelse og fiasko. Philippe Coutinho viste sig at være et flop for den catalanske storklub.

Spoler vi frem i tiden, er Coutinho nu retur i Barcelona, efter at have været lånt ud til Bayern München, og han er som en genfødt spiller. Han nyder sin bedste tid under Ronald Koeman. Faktisk har brasilianeren været direkte involveret i et mål i fire kampe i streg.

Det betyder, at når han fået chancen for at skinne, og han har taget imod den med begge hænder. Meget af det skyldes den position, som han nu indtager på banen. At være en 10’er bag angriberen i modsætning til venstre fløj gør en stor forskel for ham. Det kan ses allerede nu.

I de første to ligakampe leverede han oplæg til mål mod henholdsvis Villareal og Celta Vigo. Desuden scorede han både mod Sevilla og i Champions League-kampen mod Ferencvaros.

Den eneste kamp, hvor han ikke har haft nogen væsentlig indflydelse på kampen, var mod Getafe. Her skal man dog tage højde for, at han blev skiftet ind forholdsvis sent i kampen.

Det er dog tydeligt at se, at han føler sig til rette under Ronald Koeman. Han spiller igen med tillid og med formål, og det er – med garanti – noget, der kommer til at give en masse til Barca.