FC Barcelona forlængede for to dage siden med i alt fire spillere, herunder Gerard Pique. FC Barcelona havde gjort det klart overfor spillerne ved forhandlingerne, at der skulle skæres i lønnen, som følge af coronakrisen, hvor FC Barcelona er meget hårdt ramt.

Ifølge mediet Sport spurgte Gerard Pique selv ved forhandlingsbordet, hvor meget han skulle gå ned i løn. Her svarede FC Barcelona 50% og ifølge Sport valgte han at acceptere betingelsen – dog kun for resten af sæsonen.

Piques kontrakt stod til at udløbe i 2022, men han har fået en forlængelse frem til 2024, som inkluderer en lønnedgang på 50 % resten af den indeværende sæson.

Det er ikke alt i kontrakten, der falder til Piques fordel, for Sport erfarer også, at FC Barcelona har inkluderet et krav om, at Pique skal spille mindst 35% af kampene i næste sæson. Gør han ikke det, så kan FC Barcelona frit rive kontrakten over, hvis de lyster.

Forlængelsen er et klart bevis på, at Gerard Pique i sandhed er en Barcelona-mand. Udover det hårde lønkrav fra Barcelonas side, skal han også spille mindst 35% af kampene i næste sæson, for at vide sig sikker på flere sæsoner i hjerteklubben FC Barcelona.