Den danske Barcelona-spiller Martin Braithwaite kan ved aftenens EM-opgør mod Rusland ende med at slå en af Preben Elkjærs mere kedelige rekorder.

LÆS OGSÅ: Barcelona jagter italiensk EM-stjerne

Det danske EM-håb er endnu ikke slut. Til trods for, at det danske landshold har lidt to nederlag i træk, er der stadig håb for yderligere avancement. Det kræver dog, at de formår at sikre sig tre point i aftenens opgør mod Rusland.

Er der lidt hjælp at hente fra Belgien, der møder Finland på samme tid, som det danske mandskab tørner sammen med russerne, kan Danmark endda ende på gruppens andenplads. Hvis det sker, vil de kvalificere sig direkte til ottendedelsfinalerne.

Hvad der kunne hjælpe på deres chancer for at kvalificere sig direkte til ottendedelsfinalerne er, hvis Braithwaite begynder at score. Ved dette års EM ser hans statistik nemlig ikke helt så godt ud på dette punkt.

Indtil videre har han sendt syv afslutninger afsted, men der er endnu ingen af disse afslutninger, der har fundet sin vej til nettet. Braithwaite er derfor den dansker, der har afsluttet flest gange i træk ved en EM-slutrunde uden at score siden 1984.

I 1984 havde Preben Elkjær nemlig 10 afslutninger i træk, uden at ét af dem endte med at kaste et mål af sig. I modsætning til, hvad Braithwaite hidtil har præsteret, lykkedes det dog for Elkjær at score to gange ved EM i 1984.

LÆS OGSÅ: Vil chokere fodboldverdenen: Laporta vil hente bemærkelsesværdig signing som Messi-partner

Braithwaite fik sin debut for det danske landshold 5. juni 2013. Siden da har han spillet 52 kampe og scoret 9 mål. Skal han undgå at slå Elkjærs rekord, er det dog ikke mange gange, han kan afslutte, uden at sende bolden i mål i aftenens kamp mod Rusland.