Martin Braithwaite er ny spiller i Barcelona-trøjen, og den danske landsholdsangriber fortæller om et forhandlingsforløb, hvor selv hans kone ikke måtte få at vide, hvad der foregik. 

Dialogen mellem Barcelona og Martin Braithwaites agent begyndte allerede for en snart en måned siden. Det kunne BT fortælle forleden. I går aftes blev det så officielt, at den 28-årige danske offensivsspiller skifter med øjeblikkelig virkning til de spanske mestre. Men det har ikke været nemt for landsholdsspilleren at holde tæt over for sine nærmeste, mens forhandlingerne stod på. Det fortalte han i et interview med BT og en række andre medier i går aftes. 

”Jeg hørte om det for et par uger siden, da min agent sagde det til mig, og så blev det mere intensivt henover weekenden, og jeg har egentlig bare gået og ventet. Og ventet. Og ventet. Og ventet. Og jeg har faktisk ikke fortalt det til nogen som helst. Jeg blev nødt til at sige det til min kone mandag aften, fordi det var kommet ud i medierne, så hun havde fået sindssygt mange beskeder fra sin familiemedlemmer.”

Skiftet er kommet som en overraskelse for en del iagttagere i fodboldens verden. Men for Martin Braithwaite har det været et mål, som han har arbejdet for gennem længere tid – at opnå et skifte til en storklub som Barcelona, fortæller han.

”Det har altid været en ambition for mig, og noget jeg har arbejdet og troet på. Selvfølgelig havde jeg ikke regnet med, at det skulle komme nu, men sådan er det nogle gange i livet. Du ved ikke, hvornår muligheden opstår, du skal bare altid være klar. Jeg har arbejdet rigtig hårdt, nu er jeg her, og jeg er klar,” siger den nyslåede holdkammerat til Leo Messi og de andre verdensstjerner. 

”Det bliver sindssygt, men jeg glæder mig til at se ham til træning, det er helt sikkert,” siger Braithwaite om udsigterne til at skulle spille på hold med den argentinske troldmand.