Den er helt gal for den engelske storklub Manchester United.

Der er ikke lagt i kakkelovnen til den helt store fredagsfest for Manchester United i aften.

De er nemlig blevet pålagt en bøde af Det Europæiske Fodboldforbund, UEFA, som følge af et mindre økonomisk brud i perioden fra 2019 til 2022.

UEFA har løftet sløret for straffen på deres officielle hjemmeside, og bøden beløber sig til svimlende 2,2 millioner kroner.

Klubben har reageret på straffen og lægger ikke skjul på deres skuffelse over udfaldet.

Men samtidig accepterer de bøden og anerkender, at der har været et mindre teknisk brud på de hidtidige Financial Fair Play-regler. Manchester United påpeger, at UEFA har ændret måden, hvorpå de ser på økonomiske tab i forbindelse med COVID-19 i regnskabsåret 2022.

Dette har kun tilladt klubben at afskrive 15 millioner euro ud af de samlede 281 millioner euro, der blev tabt i omsætning som følge af pandemien.

Klubben understreger, at deres omsætning er blevet markant genoprettet efter pandemien, og det forventes, at de går mod et rekordår rent økonomisk.

Manchester United ønsker desuden at fortsætte med at støtte håndhævelsen af reglerne for at fremme Financial Fair Play og bæredygtighed inden for europæisk fodbold.

Selvom bøden er et skridt tilbage for klubben, fastholder de deres forpligtelse til at overholde reglerne og bidrage til en bæredygtig fremtid for europæisk fodbold.