Thibaut Courtois støtter op omkring landsmanden Eden Hazard, og mener, at han på et tidspunkt vil ‘eksplodere’ i Real Madrid, efter hans uheldige række af skader.

Hazard har endnu ikke spillet én eneste kamp for det spanske storhold i denne sæson. Det skyldes, at han har fået en muskelskade, kort efter at være returneret fra en skadespause, da han har haft problemer med anklen.

Den belgiske playmaker har svært ved at have den store indflydelse på spillet for La Liga-giganterne i hans første sæson, efter han blev hentet fra Chelsea i sidste sæson.

Et spørgsmål om tid

Spørger du hans holdkammerat i både Real Madrid og på det belgiske landshold, Courtois, er det blot et spørgsmål om tid, før Hazard begynder at levere på Santiago Bernabeu.

“Hazard? Jeg er ikke i tvivl. Jeg er sikker på, at vi kommer til at se den bedste Eden Hazard,” sagde målmanden til Cadena SER onsdag.

“Han er den første, der har viljen til at vise det. Jeg kan se, at han er rigtig dygtig, og forhåbentligvis kan han snart bevise det.”

“Lige før hans skade spillede han adskillelige kampe, hvor han spillede godt, og derfra har han været rigtig uheldig, og det har ikke været svært at komme ud af. Men i denne måned har jeg set ham træne rigtig godt. Jeg er sikker på, at han snart vil eksplodere og vil være til stor glæde for holdet.”

Courtois ankom selv i Real Madrid fra Chelsea i 2018, hvor han også havde en svær start. Han har dog med tiden formået at bevise sit værd i klubben.

Den 28-årige målmand gav Zinedine Zidane en række gode ord med på vejen, for altid at have støttet ham.

“Zidane har givet mig meget selvtillid. Jeg har altid følt, at han troede på mig, og det er vigtigt,” siger Courtois.

“I de svære tider i starten af sidste år, kan du ikke mærke, at træneren er med dig her, så bliver det svært.”

Flot redningsprocent

Courtois havde en redningsprocent i La Liga i hans første sæson i Madrid i 2018/19-sæsonen, der lød på 65,4 %.

I sidste sæson havde han formået at hæve denne redningsprocent til 79,2 %. I denne sæson er der endda skudt hele 302 bolde afsted mod hans mål.

I de fire kampe, som Real Madrid har spillet indtil videre i 2020/21-sæsonen, har Courtois formået at opretholde en flot redningsprocent. Den lyder nemlig på imponerende 86,7 %. Det viser selvfølgelig, at han udvikler sig.