Frenkie de Jong har afsløret, at han modtog råd fra Ronald Koeman, inden hans skifte til FC Barcelona.

Barcelona kom til enighed med De Jong og Ajax, hvor prisen lød på €75 millioner. Barcelona var blandt de klubber, der fulgte De Jong tæt, efter han blev kendt som værende et af de største talenter i Europa.

Den 23-årige sluttede sig til sine nye holdkammerater seks måneder senere, og han er siden blevet en fast mand hos Blaugrana.

Snakkede med Koeman

Hollænderen har nu afsløret, at han søgte Koemans holdning til skiftet, da de var blevet tætte, efter han havde spillet sig til en plads på landsholdet.

“Jeg snakkede med ham for over et år siden, og han var meget positiv over for Barcelona. Det gjaldt både klubben og byen. Han fortalte mig næsten kun positive ting,” siger De Jong til UEFA.com.

Han tilføjer hertil:

“Han sagde, at jeg skulle passe på. Jeg skulle ikke gå på for mange restauranter eller spise for meget, for livet er godt i Barcelona, og man kan ende med at føle, at man er på ferie hele året.”

Koeman, som blandt andet har vundet La Liga fire gange med Barcelona i hans tid som spiller i klubben, har siden overtaget trænerposten i netop Barcelona, da han overtog efter Quique Setien, efter deres 8-2 nederlag til Bayern München i Champions League.

Glad for Koeman

De Jong er glad for, at Koeman er trådt til med hans erfaring som træner, og de to synes at have et godt forhold til hinanden, som er baseret på deres respekt for hinanden.

“Jeg føler, at kommunikationen mellem os, mellem spiller og træner, er meget god. Han fortæller, hvad han kræver af mig på min position, og han gør det krystalklart.”

Frenkie er dog blevet brugt på flere forskellige positioner, men han er nu glad for, at han er tilbage i sin naturlige rolle på midtbanen.

“Jeg tror, at min natur gør, at jeg ønsker at modtage bolden tidligt på banen, så jeg kan sætte spillet op. Det er mere min spillestil, end at vente på at modtage den sent på banen.”

De Jong vil være tilbage i aktion, når Barcelona tager turen til Juventus, som de møder onsdag i Champions League. De skal her komme sig over nederlaget mod Real Madrid i weekends El Clásico.