19-årige Andreas Skov Olsen havde flere tilbud på hånden, men skifter til Bologna, fordi klubben ville have ham mest og er styret af gode folk, siger danskeren. 

Andreas Skov Olsen skifter fra FC Nordsjælland til Bologna for en transfersum på cirka 45 millioner kroner. Den 19-årige kantspiller stod på ønskelisten hos flere europæiske klubber, herunder Glasgow Rangers, men valgte Bologna. Og der var flere grunde til, fortalte han på et pressemøde onsdag. 

”Klubben har holdt øje med mig i lang tid, og der er nogle virkelig gode og pålidelige folk her. Jeg er ung, og det er første gang, jeg skal bo et andet sted, så jeg havde brug for at tænke. I mit hjerte følte jeg, at jeg ville til Bologna, og derfor sagde jeg ja tak til deres projekt.”

Selvom han havde flere tilbud på hånden, var der ingen klubber, der ville have ham så meget, som Bologna ville, siger Skov Olsen. 

”Bologna gav mig tid til at tænke deres tilbud igennem, og det er jeg virkelig taknemmelig for. Jeg kan ikke vente med at komme i gang og begynde at lære af de mere erfarne spillere i klubben.”

Den unge kantspiller er indstillet på, at det bliver en udfordring at stå over for de italienske forsvar, når han skal forsøge at vise sig frem i Bolognas offensiv.

”Jeg ved, at Serie A er hård, og at der bliver arbejdet hårdt defensivt, og der skal jeg selv forbedre mig. Men jeg er ikke bange for udfordringen,” siger danskeren.

Andreas Skov Olsens nye træner Sinisa Mihajlovic undergår i øjeblikket kemoterapi på grund af leukemi, og han følger træningen via livestreams fra sin hospitalsseng, som Football Italia skriver. 

”Jeg mødte Mihajlovic, da jeg var på besøg på Bolognas træningsanlæg. Jeg indgik et væddemål med ham om, hvem af os, der havde den bedste venstrefod. Mit idol er Arjen Robben, men jeg kan spille både i venstre og højre side eller som center-forward.”