I fodboldens verden er der mere på spil end blot æren ved at repræsentere sit land.

For de danske landsholdsspillere har kvalifikationen til det europæiske mesterskab ikke kun bragt sportslig succes, men også en betydelig økonomisk gevinst.

Ifølge en rapport fra Ekstra Bladet, har Danmarks Boldspil-Union (DBU) indkasseret omkring 70 millioner kroner som følge af landsholdets kvalifikation til EM.

En del af disse indtægter er blevet omdannet til bonusser til spillerne, hvor fem nøglespillere står til at modtage de største beløb.

Disse fem spillere – Kasper Schmeichel, Pierre-Emile Højbjerg, Jonas Wind, Frederik Rønnow og Mads Hermansen – har alle været udtaget til samtlige ti kampe i kvalifikationen.

Som belønning for deres vedvarende indsats og bidrag til holdets succes, vil hver af dem modtage en bonus på cirka 920.000 danske kroner. Denne generøse bonusordning afspejler den kommercielle succes, som landsholdet har opnået.

Landsholdsaftalen er struktureret på en måde, der belønner spillerne for sejre, især i hjemmekampe.

For eksempel, en sejr i et fyldt Parken Stadion i København kan indbringe spillerne omkring 84.000 kroner. På udebane er belønningen for en sejr sat til cirka 44.000 kroner. Interessant nok er bonussen den samme, uanset om en spiller har været i aktion i kampen eller ej; det er tilstrækkeligt blot at være udtaget til truppen.

Denne bonusordning er ikke kun begrænset til kvalifikationskampe. Spillernes præstationer i selve EM-slutrunden belønnes også generøst.

Eksempelvis modtog hver spiller lidt over 1,6 millioner kroner efter landsholdets imponerende præstation ved EM i 2021, hvor de nåede semifinalen.