Hvis du spørger den legendariske angriber Samuel Eto’o, bør Barcelona gå målrettet efter at hente Borussia Dortmund-talentet Youssoufa Moukoko. Han ser ham nemlig som en efterfølger til Lionel Messi.

Den 15-årige, som har fået tilnavnet “den nye Eto’o”, er en del af BVBs Champions League-hold i denne sæson. Det er han, selvom han faktisk ikke kan deltage i Europas mest prestigefyldte turnering, før han fylder 16 år den 20. november.

Til trods for, at han endnu ikke har fået sin debut for Dortmund, er Moukoko den spiller, som Barca bør gå målrettet efter, når de skal finde en efterfølger til 33-årige Messi. Det mener hans tidligere holdkammerat Eto’o, som to gange var en del af at vinde Champions League med Barcelona.

“Der er en ung spiller, der spiller for Dortmund, som hedder Youssoufa Moukoko,” sagde Eto’o til Goal, da de spurgte, hvem han gerne ville se Barcelona skrive kontrakt med i fremtiden.

“Han er 15 år gammel, og han er den næste topspiller, hvis du spørger mig, efter Messi,” fortsatte den tidligere angriber. “I takt med, at Messi bliver ældre, kunne han forberede fremtiden for Barcelona.”

Ikke eneste navn, han nævner

Eto’o mener, at Moukoko kunne være en del af en drømmetrio, når Messi forlader klubben. Denne trio skulle bestå af Antoine Griezmann og den nuværende Paris Saint-Germain-angriber Kylian Mbappe, der er en anden spiller, han gerne ser flytte til Camp Nou.

“Med Antoin og Youssoufa sammen oppe foran, ville holdet klare sig godt på toppen,” konkluderede Eto’o. “Jeg vil også gerne se Kylian Mbappe i Barcelona.”

Messi var tæt på at forlade Barcelona denne sommer, da han afleverede en anmodning om en transfer, efter en tumultøs 2019/20-sæson. Her måtte den catalanske klub blandt andet se sig ydmyget 8-2 mod Bayern München i Champions League-kvartfinalen. Desuden tabte de også La Liga-titlen til Real Madrid.

Den seksdobbelt Ballon d’Or-vinder valgte i sidste ende at forblive på Camp Nou resten af sæsonen. Dette gjorde han, til trods for, at han ikke er tilfreds med den retning, som klubben bevæger sig i.

Moukoko blev desuden placeret på 44. plads på Goals NxGn 2020-liste, der er en liste over de 50 bedste såkaldte wonderkids i fodbold. Endvidere er han også den yngste spiller til at spille og score i UEFA Youth League.

Han har allerede repræsenteret Tyskland på U20-niveau, og har scoret iøjnefaldende 134 mål i 86 kampe for Dortmund mellem U17- og U19-niveauerne.