Han har i lang tid lignet en mand, der er færdig i Barcelona. Hans spilletid har været begrænset, og han har været kædet sammen med en lang række klubber i de seneste uger.

LÆS OGSÅ: Messi afviser endnu en klub: “Jeg ville foretrække pension”

Nu er der forlydender om, at den nye Everton-træner Rafael Benitez er ivrig efter at få Everton til at hente Barcelona-spiller Philippe Coutinho i løbet af denne sommers transfervindue.

Det blev ikke til meget spilletid for den 28-årige brasilianer i 2020/21-sæsonen. I alt havde han 14 optrædener for den catalanske klub, hvilket især skyldtes en alvorlig knæskade, der har krævet, at han har gennemgået to separate operationer.

Coutinho siges dog at være i sidste fase af sin genoptræning, men det ser ikke ud til, at han kommer til at vise resultatet af sin genoptræning på Camp Nou. Derimod er der mere, der tyder på, at han bliver solgt i løbet af sommeren.

Det er dog ikke blot i sidste sæson, at han har haft det svært i den spanske klub. Siden han ankom i januar 2018 har han haft svært ved at etablere sig selv i truppen.

En række klubber siges at have vist interesse for at hente den brasilianske playmaker denne sommer. Det er dog ikke alle, der ønsker at købe brasilianeren, der fortsat har to års kontrakt tilbage med FC Barcelona.

Ifølge det spanske medie Fichajes har Benitez bedt Everton-bestyrelsen om at hente Coutinho. Skal det blive aktuelt, er der dog størst sandsynlighed for, at man vil bringe ham til Goodison Park på et sæsonlangt lån.

Mediet skriver desuden, at en eventuelt aftale sandsynligvis vil være betinget af, at Barcelona er villige til at dække en ‘væsentlig del’ af angriberens løn. Ligeledes vil de også kræve, at der ikke er indskrevet en obligatorisk købsoption.

LÆS OGSÅ: Avis: Barca skruer op for Damsgaard-interesse

Coutinho spillede for Liverpool mellem 2013 og 2018, som han fik 201 optrædener for, inden han skiftede England ud med Spanien.