Luis Figo fortæller om årsagen til, at han skiftede fra Barcelona til Real Madrid, og han nævner de bedste spillere, han har spillet sammen med i sin karriere. 

Luis Figo svarer på en række spørgsmål i en reklamevideo for den spanske vinproducent Bodegas Emilio Moro, som AS har gengivet. Her kommer portugiseren blandt andet ind på, hvorfor han valgte at foretage det kontroversielle skifte fra Barcelona til ærkerivalerne fra Real Madrid i år 2000. 

”Det åbnede døre for mig, da jeg var med til at vinde U20-VM i Lissabon, og jeg fik muligheden for at skifte til Barcelona. Det var afgørende for min karriere, ligesom det var afgørende at skifte til Real Madrid og slutte min karriere i Inter.

Da jeg skiftede til Barcelona, var jeg ung og ville prøve at vinde turneringer med prestige. Da jeg skiftede til Real Madrid, ville jeg gerne forbedre flere ting i mit liv: økonomisk, i forhold til prestige og det at vinde flere trofæer,” siger han og fortæller, at skiftet til Inter handlede om at komme til en klub, hvor han kunne opleve fornyet glæde som fodboldspiller. 

Den 46-årige portugiser siger i videoen, at han har været velsignet med mange dygtige trænere og har svært ved at pege på den bedste. 

”Johan Cruyff var mesteren, hvad angår spilfilosofi og koncept. Efter det havde jeg Quieroz som træner, først på det landsholdet og siden i Real Madrid. Så kom Del Bosque. De var alle sammen dygtige. Derefter havde jeg Mourinho i Inter.”

Han peger på tre spillere i Real Madrid, når han skal vælge de bedste holdkammerater i karrieren.

”Raúl var en spiller, der bar et tungt ansvar. Så var der Ronaldo(brasilianeren), som var så skarp og scorede så mange mål. Den mest elegante var Zidane.”

I reklamevideoen bliver Luis Figo også spurgt, om han mener, at Sergio Ramos fortjener at vinde Den Gyldne Bold: 

”Hvad hans kvaliteter angår, så ja. Men det er sværere for målmænd og forsvarsspillere at vinde. Men når Cannavaro kunne vinde … Det afhænger af, hvad der er sket i fodboldåret, og hvad Ramos har vundet.”