Flere Barcelona-spillere er blevet nomineret til en plads på det prestigefyldte Ballon d’Or Dream Team. Blandt de nominerede finder man Lionel Messi og Sergio Busquets samt 21 tidligere Barcelona-stjerner.

Ballon d’or Dream Team er et hold, der er bliver sammensat med henblik på at fejre de bedste spillere i hver position gennem hele fodboldens historie.

Det franske fodboldmagasin, der normalt står bag uddelingen af Ballon d’Or-prisen, har besluttet ikke at uddele den i år, som følge af coronavirus. I stedet ærer de tidens bedste fodboldspillere, hvor samme afstemningsproces, som bruges til at finde vinderen af Ballon d’Or, vil blive brugt.

Magasinet er netop blevet færdig med at offentliggøre listen over de nominerede for hver stilling. De sidste navne, der manglede at blive offentliggjort, var navnene på de angrebsspillere, der var nomineret.

Flere nuværende og tidligere Barcelona-stjerner iblandt

Til højrefløjspositionen får Lionel Messi selskab af Luis Figo og Samuel Eto’o, der også begge har haft deres storhedstid i FC Barcelona.

Både Thierry Henry, Rivaldo, Ronaldinho, og Hristo Stoichkov er blevet nomineret til venstrefløjspositionen. Dertil er Johan Cruyff, Sándor Kocsis, Romario, og Ronaldo Nazario blandt kandidaterne til centerpositionen.

Der var mange, der troede, at Luis Suárez (den uruguaynske spiller, der fortsat er aktiv, og i dag spiller for Atletico Madrid) var blevet nomineret. Det er dog ikke tilfældet, men hans navnebror Luis Suárez Miramontes (aktiv i 50’erne, 60’erne og 70’erne) er blevet nomineret.

Desuden er den nuværende cheftrænfer i Barcelona, Ronald Koeman, også blevet nomineret til positionen som centerforsvarer. Den tidligere Barcelona-back Lilian Thuram er også nomineret til denne position.

Mange mener dog, at der er mangel på en række Barcelona-spillere blandt de nominerede i forsvareret. Hverken Carles Puyol, Gerard Piqué eller Dani Alves er blandt de nominerede, hvilket der er mange, der er overraskede over, at de ikke er.

Barca er bedre repræsenteret på midten

Da vi nåede til midtbanen, blev Barcelona pludselig bedre repræsenteret. Her finder vi nemlig både Johan Neeskens, Xavi, Sergio Busquets, Luis Suárez Miramontes, Pep Guardiola, og Bernd Schuster, der alle var nomineret som kandidater til den centrale midt.

Gica Hagi, Andrés Iniesta, Ladislao Kubala, og Diego Maradona er ligeledes alle blevet nomineret som offensive midtbanespillere. Hertil er tidligere træner Frank Rijkaard også nomineret på midte. Han spillede dog selv for FC Barcelona i sin aktive tid.

Fans verden over vil med garanti diskutere de valget af nominerede, men i lige så høj grad valget af dem, der ikke er blevet nomineret. Hertil har der også allerede været en del diskussion om, hvorvidt flere af spillerne er placeret i den rette position.

Ligeledes bliver det sandsynligvis heller ikke muligt at undgå en masse diskussion, når det endelige Ballon d’Or Dream Team bliver afsløret.