Den danske midtbanekriger, Lasse Schöne, står på randen af at skrive historie i den hollandske Æresdivision. Med sine 37 år har Schöne haft en imponerende karriere i hollandsk fodbold, og nu er han tæt på at blive den udenlandske spiller med flest kampe nogensinde i denne prestigefyldte liga.

Schöne, der har repræsenteret Danmark i 51 landskampe, spiller i øjeblikket for Nijmegen, men hans fodboldrejse har også ført ham forbi klubber som Heerenveen, De Graafschap og ikke mindst Ajax.

Hans tid i Ajax bød på 287 kampe. I Nijmegen har han indtil videre tørnet ud i 208 opgør. Hans samlede antal kampe i Æresdivisionen er nu oppe på 432, hvilket placerer ham som den udenlandske spiller med næstflest kampe nogensinde i ligaen.

Hans nærmeste konkurrent på denne prestigefyldte liste er Hans Vonk, hvis rekord Schöne vil tangere, hvis han spiller i Nijmegens næste kamp mod Sittard. Med Schönes nuværende form og engagement i spillet, virker det sandsynligt, at han snart vil indtage førstepladsen.

En anden dansk legende, Jan Heintze, er også at finde på listen. Den tidligere PSV Eindhoven-spiller nåede at spille 395 kampe i Æresdivisionen, hvilket placerer ham på en flot tredjeplads.