Da Kasper Hjulmand fik sin debut som Danmarks landstræner, var der flere spillere, der fik mulighed for at vise sig frem. Heriblandt var Jens Jønsson. Modsat andre spillere, der fik sin debut under Hjulmand, fik Jønsson sig aldrig hægtet fast i landsholdstruppen, og det er ‘kun’ blevet til fem landskampe for den tidligere AGF’er.

Selvom han stadig nærer en drøm om at vende tilbage til landsholdet, erkender han, at vejen dertil er udfordrende.

Jønsson, der i øjeblikket spiller for AEK Athen i den græske Super League, har ikke mistet håbet om at repræsentere Danmark på internationalt niveau. “Selvfølgelig drømmer jeg om EM. Det ville være dumt andet,” udtaler han i et interview med Bold.dk.

Dog understreger han, at hans primære fokus ligger hos AEK, klubben han er ansat af og som betaler hans løn. Han er dedikeret til at yde sit bedste for klubben, mens beslutningen om landsholdsdeltagelse ligger i andres hænder.

Jønsson er bevidst om, at den græske liga ikke vejer lige så tungt som kampe i større ligaer som Premier League. Dette er noget, han også har diskuteret med landstræner Kasper Hjulmand. “Jeg har fuld forståelse og fuld respekt for, at når man spiller i den græske liga, så tæller det ikke lige så højt,” siger han.

Selvom han ikke er en fast del af landsholdet, har hans tidligere præstationer og erfaringer på landsholdet haft stor betydning for ham. “Det har betydet meget. Det har været et kæmpe, kæmpe mål siden barnsben,” fortæller Jønsson. Hans karriere har allerede inkluderet flere vigtige milepæle, som at blive professionel i udlandet, debutere på landsholdet og vinde mesterskaber.

Nu er hans øjne rettet mod nye mål, herunder deltagelse i Champions League og måske endda en slutrunde, selvom han erkender, at denne mulighed måske er forpasset.