Nu er det slut for ikonet.

Den legendariske dommer Mike Dean har besluttet at trække sig tilbage fra sin stilling.

Og dermed skal Premier League vinke farvel til en farverig karakter, da den 55-årige dommer stopper som VAR-dommer i Premier League og forlader det engelske dommerforbund PGMOL.

Det skriver det britiske medie The Mirror.

Han begyndte som dommer i den bedste engelske fodboldrække tilbage i 2000 og nåede at være ansvarlig for over 550 kampe – men nu er det slut for 55-årige Mike Dean.

Og Mike Deans pludselige afgang er det seneste markante skridt, som den beslutsomme Webb har taget, siden han blev leder af PGMOL.

I en erklæring lagde PGMOL heller ikke skjul på, at de anerkender Mike Deans præstationer og hans enorme bidrag til dommergerningen og spillet som helhed.

De benytter samtidig lejligheden til at takke ham for hans dedikation til organisationen gennem en længere periode og ønsker ham al mulig succes i fremtiden.

For Mike Dean markerer dette afslutningen på en dommerkarriere, der strækker sig over næsten tre årtier, hvor hans personlighed sandsynligvis har appelleret til tv-selskaberne.

Hans afgang markerer også det seneste skridt i bestræbelserne på at revidere brugen af teknologi inden for britisk fodbold, hvilket fortsat deler meningerne blandt tilhængere, spillere og eksperter.