Åge Hareide har udtaget Daniel Wass og Riza Durmisi til landsholdtruppen forud for de to opgør i kvalifikationen til EM mod Irland og Georgien. 

Daniel Wass er tilbage på landsholdet for første gang siden november 2016. Men nu er den 29-årige Valencia-spiller igen at finde blandt de udvalgte. Det bekræftede landstræner Åge Hareide på et pressemøde onsdag forud for de to kampe i gruppespillet til kvalifikation til EM mod Irland i Parken den 7. juni og på udebane mod Georgien tre dage senere. 

”Jeg vil gerne have de bedste spillere med. Daniel har haft en god sæson i Valencia. Både som højre back og på midtbanen. Nu skal han spille pokalfinale, hvilket viser, at sæsonen har været fin. Nu skal han spille pokalfinale, hvilket viser, at sæsonen har været fin. Jeg har talt med ham, og jeg fornemmer, han er glad for at være med på landsholdet igen,” sagde den norske træner for det danske landshold til de fremmødte journalister. 

Af andre overraskelser er Riza Durmisi også udtaget til truppen, selvom han ikke får meget spilletid i Lazio. Durmisi er ifølge Ekstra Bladet udtaget, fordi Jonas Knudsen ikke får noget spilletid i Ipswich i øjeblikket. 

Derudover er Robert Skov udtaget til både landsholdet og U21-truppen, der skal til EM. FCK-topscoreren støder til U21-truppen efter kampen i Georgien. U21-landsholdet skal spille en testkamp mod Kroatien 12 juni, inden mandskabet rejser til Italien for at spille slutrunde. 

Hele landsholdstruppen ser ud som følger: 

Kasper Schmeichel, Frederik Rønnow, Jesper Hansen, Andreas Christensen, Mathias “Zanka” Jørgensen, Henrik Dalsgaard, Andreas Bjelland, Jens Stryger Larsen, Riza Durmisi, Peter Ankersen, Simon Kjær, Christian Eriksen, Lasse Schöne, Lukas Lerager, Daniel Wass, Pierre Emile Højbjerg, Thomas Delaney, Kasper Dolberg, Martin Braithwaite, Nicolai Jørgensen, Yussuf Poulsen, Robert Skov.