DBU har netop meddelt, at Kasper Hjulmand bliver Danmarks næste landstræner, og den tidligere FCN-træner fortæller, at han er voldsomt stolt over at få muligheden.

DBU meddeler nu officielt, hvad BT kunne fortælle tidligere på dagen: Kasper Hjulmand bliver træner for Danmarks landshold fra august 2020, hvor Åge Hareides kontrakt udløber. Og den tidligere FC Nordsjælland-træner var en glad mand, da han på et pressemøde blev spurgt ind til sit kommende job.

”Først og fremmest vil jeg sige, at jeg er voldsomt stolt og beæret. Det var ikke noget, jeg havde regnet med, som skulle ske. Jeg kunne mærke, da jeg fik den her mulighed, at foran flere penge og mulighed foran Europa, er det her hjerteblod. Jeg er vokset op med landsholdet, og for mig er det hjerteblod og passion for dansk fodbold,” siger den 47-årige tidligere Mainz-træner ifølge TV2. 

Kasper Hjulmand får Morten Wieghorst ved sin side som assistenttræner, og de to har skrevet under på en kontrakt, der udløber i 2024. 

”Jeg var på vej et andet sted hen i vinters. Jeg aftalte med Morten, vi skulle gøre tingene sammen,” siger Hjulmand – formentlig med hentydning til de rygter, der verserede om, at han var vej på til at blive træner for en belgisk klub. I en periode blev der i flere medier spekuleret i, at Hjulmand og Wieghorst skulle være en kommende trænerduo for Anderlecht. 

På pressemødet fortalte DBUs fodbolddirektør Peter Møller, at Åge Hareide og assistenttræner Jon Dahl Tomasson er blevet informeret om beslutningen. 

”De er ikke enige i timingen. Men jeg har sagt, at jeg ønsker at være klar over for dem –  at vi ønsker et nyt trænerteam. Vi er rigtig stolte over, at vi har Åge Hareide og Jon Dahl Tomasson som trænerteam til 2020. Men vi har også valgt, at vi skal have en ny plan og strategi efter 2020.”