Jorge Vilda, 42 år, er blevet fyret som træner for det spanske kvindelandshold i fodbold, på trods af at have ført holdet til en sejr i verdensmesterskabet.

Denne beslutning blev truffet af det spanske fodboldforbund, hvilket markerer afslutningen på en otte-årig periode, hvor Vilda stod i spidsen for holdet.

Det er overraskende, at denne beslutning kommer efter, at hans kontrakt blev fornyet af præsident Luis Rubiales i august. Dog har den nuværende kommission under ledelse af Pedro Rocha valgt at afslutte Vildas tid med landsholdet.

Den tidligere træner har ikke været uden kontroverser i sin tid med holdet.

Flere spillere nægtede at spille, så længe han var træner. På trods af dette forblev Vilda i sin position, og mange spillere, herunder Alexia Putellas, som blev kåret til verdens bedste kvindelige fodboldspiller, vendte tilbage til holdet for ikke at gå glip af kvindernes VM i Australien og New Zealand.

Spaniens sejr i kvindernes VM blev overskygget af visse kontroverser. Dog ser det ud til, at forbundets nye ledelse søger en forandring og en frisk start for holdet.

Det skriver Lentedesportiva.pt