Kasper Dolberg var i startopstillingen, da Ajax røg af Champions League med 3-2-nederlaget til Tottenham. De hollandske medier er langt fra imponerede over danskerens præstation.

Det var ikke planen, at Kasper Dolberg skulle starte inde i onsdagens returopgør i semifinalen mellem Ajax og Tottenham i Amsterdam. Men da David Neres blev skadet under opvarmningen, fik den 21-årige dansker chancen på toppen. Og angriberen formåede ikke at gribe chancen. Det er konklusionen i de hollandske medier, som Tipsbladet skriver.

”Han var et spøgelse af sig selv – det var meget middelmådigt, hvad han viste. Han har noget uforstyrrethed over sig – det er ikke arrogance, for sådan er han bare. Når det går godt, er denne uforstyrrethed smuk og stoisk, men når det går dårligt, virker han uinteresseret,” skrev Voetbal Internationals journalist Freek Jansen, som kvitterede med at give Dolberg karakteren 4 ud af 10 – den ringeste præstation af alle Ajax-spillerne.

Hjemmeholdets offensiv var ellers fint kørende i længere perioder af kampen, hvor Ajax kom foran 2-0 og fik spillet sig til en del chancer, inden Tottenhams Lucas Moura scorede tre mål i anden halvleg, inklusiv en scoring seks minutter inde i overtiden, som betød en 3-2-sejr til udeholdet.

Kasper Dolberg blev skiftet ud efter 67 minutter, og det var ikke et sekund for tidligt, hvis man skal følge vurderingen fra redaktøren på fanmediet Showtime, Bram van der Ploug, som Tipsbladet citerer.

”Det var forfærdeligt. Dolberg traskede rundt og lavede intet. Hvis man ikke vidste bedre, ville man tro, at han var begyndt på Ramadan. Det er forbi med Dolberg, desværre, han må ud. Hvis han bare havde bragt 50 procent af, hvad Ziyech kom med,” skriver ham med henvisning til den 26-årige marokkaner, der scorede det ene af Ajax’ to mål.

Kasper Dolberg har scoret 11 mål i 24 kampe i den hollandske liga i denne sæson. Det er bedre end i sidste sæson, men der er bred enighed om, at danskeren ikke har formået bygge på i sit spil siden hans debutsæson for to år siden.