Det danske fodboldlandshold har sikret sig en plads ved næste sommers EM i Tyskland, men rejsen dertil har ikke været uden bump på vejen.

Holdet har modtaget skarp kritik for en række svage præstationer under EM-kvalifikationen, og særligt målmand Kasper Schmeichel har været i søgelyset.

Schmeichel har stået i mål for Danmark i 99 A-landskampe, herunder de seneste 41 i træk. De sidste par kamp dog ikke uden voldsom kritik. Han har ikke set godt ud ved flere scoringer.

Derfor har den danske landsholdsmålmand været udsat for kritik.

Kritikken er noget, der rammer, især fordi Schmeichel og hans holdkammerater investerer så mange følelser i at repræsentere Danmark. “Når du investerer så mange følelser i det, og du så får kritik, så rammer det selvfølgelig. Det skal det også,” siger Schmeichel.

Landstræner Kasper Hjulmand har også været under lup, især for ikke at benytte sine reservemålmænd.

I den sidste kvalifikationskamp mod Nordirland, som var uden betydning for kvalifikationen, mente mange, at Frederik Rønnow eller Mads Hermansen burde have fået spilletid.

Schmeichel selv forholder sig neutral til spørgsmålet om, hvem der bør stå i målet og giver stafetten videre til Hjulmand, idet det er ham, der bestemmer, hvem der skal placeres mellem stængerne.

I de seneste fire landskampe har Danmark indkasseret mål fra hold som Kasakhstan, San Marino, Slovenien og San Marino, hvilket har rejst spørgsmål om Schmeichels form.

Ved det kommende EM er Danmark i en gruppe med Slovenien, England og Serbien, hvilket lover spændende og udfordrende kampe. Spørgsmålet er, om det er Schmeichel, der skal være førstevalget i det danske mål?

Schmeichel er 37 år gammel og har haft en imponerende karriere. Han har spillet en central rolle i Danmarks fodboldsucces de seneste år, herunder landsholdets præstationer ved VM 2018 og EM 2020.