Ronald Koeman indrømmer, at andre Barcelona-spillere er nødt til “løbe meget”, så Lionel Messi kan være “den bedste spiller i verden.”

Den talentfulde argentinske angrebsstjerne har meget at tilbyde truppen på Camp Nou.

Hans spil handler dog primært om at levere et slutprodukt på den sidste tredjedel af banen, hvorfor der er ringe værdi i at bede ham om at hjælpe med at bære den defensive byrde.

Messi har fået frihed til at udtrykke sig selv hver gang han går på banen, hvor forskellige trænere for både klub og landshold har givet ham lov til at drive ind og ud af spillet.

Denne tilgang har resulteret i gode resultater, da den seksdobbelt Ballon d’Or-vinder har udført hæderlige bedrifter for både Barcelona og Argentina, men hans tilstedeværelse på banen skal understøttes af resten af holdet.

Messi kan stadig være verdens bedste

Koeman accepterer dette. Det udtaler manden, der overtog Barcelonas trænerstilling i sommers til UEFA’s officielle hjemmeside: “Nogle gange gør trænerne det for besværligt.”

“Det er stadig 11 mod 11; du har brug for en god organisering af holdet. Du skal udnytte hver spillers individuelle kvaliteter.”

“Vi har Messi på holdet, og resten er nødt til at gøre en masse, løbe en masse, for så kan Messi stadig være den bedste spiller i verden. Og det betyder, at hver spiller, der spiller i deres position, spiller efter denne spillers kvaliteter.”

Koeman tilføjede følgende om at arbejde med Messi, som er blevet overbevist om at blive i den catalanske klub, efter at have haft planer om at skifte klub: “Jeg har nu arbejdet med Leo og holdet i næsten tre uger.”

“Jeg så fra begyndelsen de store kvaliteter, han har som spiller. Jeg så også hans forpligtelse over for holdet, ved at forsøge at presse på i angrebet.”

“Han er den bedste, fordi han har det så let på banen, men han er meget intelligent. Han ser de bedste løsninger i spillet virkelig hurtigt. At se det er en ting, men at gøre det, er en anden.”

Store forhåbninger om Frenkie de Jong

En anden spiller, som Koeman håber at få det bedste ud af i løbet af sin tid i Barcelona, er hollænderen Frenkie de Jong. Den 23-årige midtbanespiller leder nemlig stadig efter gnisten i Spanien, som gjorde ham til en interessant spiller i Ajax.

“Frenkie er en meget smart fodboldspiller,” sagde Koeman.

“Han ser alle situationerne på banen, han tager altid den rigtige beslutning, og den vigtigste ting for mig er at positionere ham korrekt for holdet.”

“Sidste sæson spillede han ikke i hans bedste position. Så er det altid svært for en ung spiller, der kommer til Barcelona; der er en stor forandring i sproget, hvordan de lever, hvordan de træner.”

“Men jeg vil støtte ham ved at lade ham spille i sin bedste position, men der er ikke nogen tvivl om hans kvaliteter.”

Barcelona, der led et overraskende 1-0-nederlag til Getafe i La Liga lørdag, er tilbage i aktion tirsdag, hvor de åbner deres Champions League-kampe på hjemmebane mod Ferencvaros.