Ronald Koeman blev ansat som cheftræner i Barcelona forud for den nye sæson, og det var den nu forhenværende præsident Josep Maria Bartomeu, der tog beslutningen. Han bliver dog nu en presset mand i trænersædet.

LÆS OGSÅ: Barcelona vil forlænge med forsvarsspiller til 2026

Det er en frisk sæson, men Ronald Koeman står allerede overfor en kolossal udfordring i Barcelona. Han er igang med et generationsskifte, mens man skal kæmpe mod en corona-krise, samtidig med en ny bestyrelse.

Barcelona er derfor en usikker klub, da der skal nye folk ind og tegne fremtiden.

FC Barcelonas medlemmer blev mere og mere utilfredse med Bartomeu, og kampen fra forskellige kandidater voksede sig større. Victor Font er blandt favoritterne, og han lægger ikke skjul på, at han ønsker Xavi ved roret.

I manges øjne har det blot været et spørgsmål om tiden, før Xavi igen var at finde i Barcelona. Victor Font som præsident kunne fremskynde denne process gevaldigt.

LÆS OGSÅ: Koeman: Han skal forbedre sin koncentration

Ronald Koemans projekt er stadig i babystadiet, men han er nu presset hele sæsonen. Hvis han ikke leverer resultater og trofæer, vil man med garanti overveje hans fremtid. Xavi kunne dermed være et oplagt valg for catalanerne.