Barcelona-træner Ronald Koeman har været klar ift. hans intentioner om ikke at inkludere Luis Suarez i hans planer. Nu fortæller den hollandske træner dog, at det uruguayanske stjernespiller kunne være blevet og have bevist sit værd.

I modsætning til tidligere rapporter, har Koeman fortalt, at han ikke havde et problem med Suarez. Han insisterede på, at den 33-årige stjerne var blevet behandlet på samme vis, som resten af truppen, hvis han besluttede sig for at blive i klubben.

“I forhold til Suarez, var det meget svært for ham at starte på banen, og det gjorde jeg ham klart. Han fandt det svært, men jeg havde aldrig nogle problemer med ham,” fortalte Koeman til NOS.

“Han trænede normal, og han trænede godt. Til sidst besluttede han sig for at forlade klubben og jeg sagde: ‘Hvis du vil forlade os, uanset årsagen, så er du blot en del af gruppen. Du kan ikke bevist, at jeg tog fejl’. Han kunne være blevet, ja,” fortsætter han.

Hans alder var udslagsgivende

Koeman fortalte også, at årsagen til, at han ikke inkluderede Suarez i hans planer for Barcas fremtid, var primært pga. hans alder, da klubben langsomt er ved at omstille sig til, at de yngre spiller skal tage over.

“Jeg har det godt med Luis, men klubben følte, at vi var nødt til at forynge,” sagde den 57-årige træner. “Det kan du se på holdet nu. Ansu Fati spiller, han er 17 år gammel. Vi har Pedri, 17 år gammel, som får hans chancer. Ronald Araujo er der og er 21 år. Trincao spiller en del og er 20 år gammel, og nu har vi også Sergino Dest, der er 19. Alle disse spille er fremtiden.”

Koemans udtalelse var et svar til Suarez’ nylige påstand om, at Barcelona ville have ham væk fra Lionel Messi.