Den hollandske cheftræner Ronald Koeman har taget den franske Ousmane Dembélé i forsvar. Det gjorde han, da han ved en pressekonference efter nederlagt til Getafe blev spurgt ind til ham.

Han forsvarede ham ganske vist ved pressekonferencen, men det ændrer ikke på, at træneren valget at pille franskmanden af banen, da Jaume Mata leverede Getafes mål.

Mistede ofte bolden

I løbet af kampen mod Getafe mistede Dembélé bolden mange gange. Det var især gældende i første halvleg, men han forbedrede sig dog en smule efter de første 30 minutters spilletid.

Det er hele 325 dage siden, at Dembélé sidst fik lov til at starte inde for Barcelona, efter han blev skadet i kampen mod Borussia Dortmund i Champions League. Efter en skrøbelige start, så franskmanden mere og mere selvsikker ud, før han blev skiftet ud.

Koeman tager ham i forsvar

Ronald Koeman forsvarede sin spiller ved at sige, at dette var hans spillestil, og at han arbejder rigtig hårdt for at blive mere konsistent.

Den tidligere Everton- og Southampton-træner roste også kantspillerens præstation i anden halvdleg. I denne forbindelse gjorde han det klart, at han synes, at han spillede bedre, og han anerkendte hans hårde arbejde.

Koeman er ikke typen, der lyver om de indtryk, han får af sine spillere. Det gjorde han også klart, da han kritiserede holdet for ikke at få bolden leveret til Lionel Messi i det omfang, som de burde havde gjort.

“Han træner og klarer sig godt. Han mistede bolden en del gange mod Getafe, men de er den måde, han spiller på. Han spillede bedre i anden halvleg, og han arbejder hårdt på at få spilletid,” sagde Ronald Koeman om Ousmane Dembélé ved kampens efterfølgende pressekonference.

Måske betyder dette, at Dembélé, selvom han ikke var direkte imponerende lørdag, alligevel har en fremtid under den hollandske cheftræner. Måske betyder det også, at han begynder at starte på banen, fremfor franske Antoine Griezmann.

Ronald Koeman har givet udtryk for, at der sandsynligvis sker ændringer i startopstilingen forud for kampen mod Ferencvaros i Champions League. Det kan muligvis betyde, at vi igen kan se Dembélé indtage en plads i startopstillingen.