Barcelona-præsident Joan Laporta har meldt ud, at den catalanske klub har planer om at lave sin egen kryptovaluta.

FC Barcelona har afvist at samarbejde med flere kryptovalutaer, fordi de ønsker at udvikle deres egen digitale valuta.

LÆS OGSÅ: For dyr: United dropper Napoli-profil

Ydermere har de planer om at lancere en serie såkaldte NFT’er i den nærmeste fremtid. Det afslørede Joan Laporta på Mobile World Congress i Barcelona.

“Vi er ved at udvikle vores eget metaverse, hvilket er grunden til, at vi afviste chancen for at samarbejde med enhver kryptovalutavirksomhed,” sagde Laporta ifølge ESPN.

“Vi ønsker at skabe vores egen kryptovaluta, og det skal vi selv gøre. Vi er anderledes, fordi vi overlever økonomisk fra det, vi kan generere gennem sportens industri”

“Vi har ikke store selskaber eller aktionærer bag os. Det tvinger os til at være fantasifulde, innovative, modige og være et skridt foran på mange områder, der omgiver sportsbranchen.”

Laporta tilføjede, at Barcelona håber på at kunne præsentere deres første serie af NFT’er snart. Det sker som en del af et projekt, der vil ‘hjælpe klubbens økonomi’.

“Det er noget, vi kan dele med vores fans over hele verden – omkring 300 millioner af dem. Jeg kunne annoncere noget andet, men jeg skal være forsigtig, fordi det stadig er fortroligt,” lød det.

LÆS OGSÅ: Medie: Dette har Barcelona tilbudt Andreas Christensen

“Spillerne ved, hvad vi arbejder på. At dette er en moderne klub, der gør brug af nye medier. Der er klausuler i deres kontrakter relateret til NFT-verdenen og metaverset.”