I den hollandske Æresdivisionen står Nijmegen over for en usædvanlig situation.

På onsdag skal holdet genoptage en afbrudt kamp mod AZ Alkmaar, hvor der kun resterer fem og et halvt minut af spilletiden.

Denne beslutning har udløst en bølge af utilfredshed, især fra Nijmegen-spilleren Lasse Schöne.

I slutningen af oktober blev kampen mellem Nijmegen og AZ Alkmaar dramatisk afbrudt, da Nijmegen-angriberen Bas Dost kollapsede på banen.

Heldigvis overlevede Dost, men kampen blev stoppet, og nu skal den altså færdigspilles. På trods af at Nijmegen fører 2-1, er Schöne alt andet end begejstret for at skulle tilbage til en kamp, der vækker ubehagelige minder.

“Det er latterligt, at vi skal tilbage. Det er seks minutters fodbold og fire timer i bussen, og jeg tror, at det er uden fortilfælde,” udtaler Schöne til Voetbal International.

Han påpeger, at det ikke kun er spilletiden, der er problematisk, men også den emotionelle belastning ved at genoptage en kamp, der er forbundet med en så alvorlig hændelse.

Nijmegens træner, Rogier Meijer, deler Schönes frustration, selvom han understreger vigtigheden af at bevare resultatet. “Vi skal gøre vores arbejde, og vi skal gøre det godt, for det er tre vigtige point for os,” siger Meijer til ESPN ifølge Voetbal International.

Han anerkender dog, at situationen er usædvanlig og vanskelig, især fordi den sidste kamp blev afbrudt under så dramatiske omstændigheder.

Interessant nok var det den danske spiller Magnus Mattsson, der scorede det andet mål for Nijmegen i den oprindelige kamp.

Nijmegen og AZ Alkmaar mødes igen på onsdag kl. 19, hvor de vil afslutte de resterende minutter af deres tidligere afbrudte kamp.