I en kamp der vil blive husket for sin dramatik og kontroversielle afgørelser, stod Bayern Münchens cheftræner, Thomas Tuchel, over for en stor skuffelse, da hans hold røg ud af Champions League efter et samlet nederlag på 4-3 til Real Madrid.

Kampen, der fandt sted på Santiago Bernabeu, endte i en 2-1 sejr til Real Madrid, som dermed sikrede sig en plads i finalen mod Borussia Dortmund.

Bayern München havde ellers bragt sig foran med 1-0 takket være en scoring af Alphonso Davies, og det lignede længe, at de kunne være på vej til at bryde Real Madrids 13 måneders ubesejrede hjemmebanestime.

Men et mål af Joselu, efter en fejl af Bayern-keeper Manuel Neuer, og endnu et mål tre minutter senere vendte opgøret til Madrids fordel.

Den største kontrovers opstod dog i kampens sidste minutter, da Matthijs de Ligt fik et mål underkendt for offside – en afgørelse der senere viste sig at være fejlagtig.

Denne fejl blev erkendt af kampens linjedommer, som efterfølgende undskyldte til Tuchel.

Da linjedommeren havde hejst flaget og dommeren fløjtede, kunne VAR ikke lave om på afgørelsen.

I et efterfølgende interview udtrykte Tuchel sin frustration og skuffelse over hændelsen, som han beskrev som en katastrofal fejldom.

Tuchels modstander i kampen, Carlo Ancelotti, roste imidlertid sit hold for deres kampgejst og evne til at vende tilbage fra nederlagets rand.