Lionel Messi har haft et længerevarende privat telefonopkald med Jose Mourinho, hvor dialogen om et skifte til Chelsea fandt sted.

Den argentinske stjerne var desperat efter at få lov til at arbejde med Mourinho, efter han tilsluttede sig Chelsea.

Hans skifte kom efter hans magisk sæson med Porto, hvor han førte dem til sand Champions League-ære. Endda under de absolut mest usandsynlige omstændigheder.

Dette var tilbage i 2004, hvor Messi kun var 16 år gammel, og Mourinho netop var skiftet fra Chelsea til Porto. Han fyldte dog 17 år senere på måneden.

Ifølge Gianluca Di Marzio var dette første gang den argentinske stjerne forsøgte at forlade Barcelona.

Ikke sidste gang

Det var dog ikke sidste gang. I løbet af sommeren har den seksdobbelte vinder af Ballon d’Or givet udtryk for, at han desperat ønskede at forlade Camp Nou.

Det kom så en reaktion på en sjusket sæson, hvor to trænere blev fyret: Ernesto Valverde og Quique Setien. At man tabte titlen til Real Madrid blev anset som værende en stor fiasko.

Men det værste punkt i sæsonen var dog det store nederlag til Bayern München, der også sendte dem ud af Champions League. De scorede otte gang i en mindeværdig kamp, hvorefter Bayern endte med at vinde hele turneringen.

Messi forsøgte at forlade Barcelona, og der blev også udvist interesse for Manchester City, hvor Pep Guardiola forsøgte at overtale ham til at skifte.

Barcelona-præsident Josep Maria Bartomeu gjorde det dog meget klart, at han ville være nødt til at tage dem i retten, hvis han ville ud af sin kontrakt.

Ville ikke ødelægge sit eftermæle

I sidste ende sejrede Messis loyalitet til hans klub, da han ikke ønskede at ødelægge hans eftermæle i FC Barcelona, ved at sagsøge klubben.

I mellemtiden har den 33-årige argentinske angriber opholdt sig hjemme, da Argentina står over for at skulle spille kvalifikation til VM.

De skal spille mød Ecaudor i La Bombonera, og hans landholdstræner Lionel Scaloni har insisteret på, at han er glad for, at hans stjernespiller fortsat opholder sig i Spanien.

“Jeg har talt med Leo, da alt var løst, og han virkede rolig,” sagde Scaloni.

Han følger op med:

“Siden hans ankomst har vi haft en lang snak. Han er glad for at være her. Han har det godt i sin klub.”

“Alt, hvad vi ønskede, var at alt skulle løses, og at han kunne spille og være i form.”

“For os er det positivt, at han blev, for han var i stand til at spille med det samme. Han kender klubben, men når det gælder disse beslutninger, involverer vi også ikke. Vi træder ikke ind på spillerens område.”